Nieuws

Kind en Jeugdzorg in Noord-Limburg: verwijzen naar Lionarons GGZ

31.05.2022

Samenwerking gemeenten en zorgaanbieders: hulp jeugdigen zoveel mogelijk in de vertrouwde omgeving

Kinderen die zorg nodig hebben, moeten die zoveel mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving krijgen. Dat is de ambitie die de Noord-Limburgse gemeenten en jeugdhulpaanbieders samen uitspreken.

In de gemeentes in Noord-Limburg dienen minderjarige te worden verwezen naar onze afdeling Kind en Jeugd via het Vincent van Gogh Instituut (onderdeel van de ViGo Groep). Het Vincent van Gogh Instituut is vanaf 1 januari 2022 de organisatie die preventieve en ambulante jeugdhulp biedt in de Noord-Limburgse gemeentes. Wij werken samen met het Vincent van Gogh Instituut. Uw verwijzing wordt via het Vincent van Gogh aan ons doorgestuurd. Daarvoor het Vincent van Gogh Instituut eerst schriftelijke toestemming aan de ouder(s) of de minderjarige (afhankelijk van de leeftijd).

Verwijzing

Voor vragen over jeugdhulp kunnen ouders en jongeren terecht bij het Sociaal Wijkteam, Toegangsteam of Gezinscoaches van de gemeente. Ook medisch-specialisten en huisartsen (met hun POH-GGZ) kunnen nog steeds voor jeugdhulp verwijzen.

Lionarons GGZ biedt, net als voorgaande jaren, ambulante zorg vanuit de locaties in Reuver en Venray. De zorg die wij bieden bestaat uit diagnostiek en behandeling. Nieuw is dat we dat nu doen vanuit onderaannemerschap. Lionarons GGZ is vervult die onderaannemerschap voor de VIGO-Groep. Door deze nieuwe vorm van contractering is ons aanbod voortaan ook beschikbaar in de gemeente Venlo.

Gelieve op de verwijzing te vermelden dat deze is bedoeld voor de afdeling Kind en Jeugd van Lionarons GGZ!

Vragen over een passende verwijzing

Heeft u als verwijzer vragen over een passende verwijzing? Lionarons GGZ denkt graag met u mee! U kunt daarvoor contact opnemen met onze teamleiders Christel Hendrikx en Tineke Top. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088 – 166 11 00 (optie 2). Laat desgewenst een terugbelverzoek inplannen in hun agenda door het secretariaat. Zij bellen u dan terug op een voor u geschikt moment.

Meer informatie

Voor meer informatie over ons zorgaanbod kunt u ook alvast een kijkje nemen op onze website: www.lionarons-ggz.nl/verwijzers

Terug naar het overzicht