Nieuws

Snuffelstagiaire HBO Verpleegkunde vertelt over haar stage bij Lionarons GGZ

04.11.2022

Mijn naam is Myrthe Heckers, ben 18 jaar oud en ik zit in mijn eerste jaar HBO Verpleegkunde op Hogeschool Zuyd te Heerlen. Tijdens deze opleiding krijg je natuurlijk ook te maken met stages en zodoende had ik mijn eerste stageweek bij Lionarons GGZ in Heerlen. Dit was een ‘snuffelstage’ en duurde dus ook maar 4 dagen, waarvan de eerste drie dagen bij Kind- en Jeugdzorg en de laatste dag bij Volwassenenzorg. Zo’n eerste stage week is natuurlijk enorm spannend, gelukkig werd ik goed ontvangen door de manager Ketenzorg van Lionarons GGZ. Zij heeft mij allereerst uitleg gegeven over de organisatie. Daarna mocht ik de rest van de dag mee lopen met een GZ-psycholoog van de afdeling Kind en Jeugd. Ik mocht aanwezig zijn bij twee MDO overleggen en aan het einde van de dag hadden we een gesprek op een school. Dit vond ik heel interessant!

Dinsdag en woensdag mocht ik meelopen met een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige van de afdeling Kind en Jeugd. Zijn taken draaiden vooral om huisbezoeken en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. Ik werd zowel door beiden goed voorbereid op een casus en ben heel dankbaar dat ik aanwezig mocht zijn bij deze gesprekken.

Donderdag, tevens de laatste dag, mocht ik meelopen met een Algemeen Psychiatrisch Verpleegkundige van de afdeling Volwassenenzorg. Deze dag was dus iets heel anders dan Kind- en Jeugdzorg en ook heel interessant om mee te maken.

Sommige casussen hebben echt wel impact op mij gemaakt en ik heb echt respect voor iedereen in dit werkveld. Ik ben van mening dat je er echt voor gemaakt moet zijn om in deze sector te werken en ik vind het heel goed dat dit soort hulpverleningsorganisaties bestaan.

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de leuke (helaas korte) stage en wens iedereen veel geluk en succes in de verdere toekomst. Hopelijk tot de volgende keer!

Myrthe Heckers

Snuffelstagiaire HBO Verpleegkunde

31 oktober t/m 3 november 2022

Terug naar het overzicht